Retriitti Espanjassa: Syväsukellus itseen

Syväsukellus itseen – retriitti Andalucian vuoristossa

Miltä tuntuisi viettää loma, jossa on yhdistelmä aurinkoa, kävelyä Andalucian vuoristossa, syventymistä omaan itseen, hiljentymistä, yhdessäoloa samanhenkisten ihmisten kanssa, retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin ja rentoa vapaa-aikaa? Jos tällainen huvin ja hyödyn yhdistelmä puhuttelee, niin tervetuloa mukaan!

Tällä retriitillä tutustut itseesi ehkä paremmin kuin koskaan ennen. Kotiin viemisiksi saat paitsi intoa ja voimaa, niin myös hyödyllisiä työkaluja arkeesi. Itsensä aito tunteminen ja kokonaisvaltainen vastuunkanto muodostavat yhdessä kyvyn johtaa itseään. Kyky johtaa itseään on yksi tulevaisuuden tärkeimmistä taidoista, ellei peräti tärkein! Sen harjoittelu on loistosijoitus itseen kenelle tahansa, joka haluaa aidosti kehittyä. Antoisinta opiskelu on syväsukellusviikolla, jolloin saat luvan kanssa rauhassa keskittyä sisimpääsi. Hiljentymällä syntyy uusia oivalluksia, joilla voi olla hyvinkin kauaskantoisia merkityksiä elämässäsi.

2013-01-28 16.28.04

Ohjelma

Lauantai
Lento Malagaan, aikataulut ilmoitetaan myöhemmin. Kuljetus hotellille ja majoittautuminen.

Sunnuntai

Liikemeditaatio ja aamiainen

Valmennus: Itsetuntemus, arvot ja uskomukset
Mitä itsetuntemus oikein tarkoittaa? Tasapainon Avaimet®  itsetuntemuksen välineenä.
Mitkä ovatkaan arvomme, joiden tehtävänä on ohjata elämäämme ja ennen kaikkea, miten ne näkyvät elämässämme? Entä mitä kaikkia uskomuksia meiltä löytyykään? Miten rajoittavista uskomuksista voi luopua tai kääntää ne rakentaviksi?

Lounas

Vapaa-aikaa

Maanantai

Aamumeditaatio ja aamiainen

Valmennus: Vastuunkantokyky
Olemme tunnollista kansaa ja hoidamme työmme hyvin. Vastuu on kuitenkin paljon enemmän. Jokainen ihminen on vastuussa itsestään: ajatuksistaan, sanoistaan, tunteistaan ja teoistaan. Sen sijaan, että syytämme olosuhteita tai muita ihmisiä, voimme ymmärtää tilanteita syvemmin ja nähdä, että meillä on aina vapaus valita. Käymme myös läpi vuorovaikutustaitoja sekä sen, miten erilaiset reagointitavat vaikuttavat vuoroin vaikuttamiseen.

Lounas

Retki: Hunajamuseo – Museo de la Miel
Colmenarilla on vankat perinteet hunajanvalmistuksessa ja kylä kuuluukin perustetun alun perin hunajatilana toimineen kartanon ympärille. Hunajateemainen kierroksemme pitää sisällään informatiivisen vierailun hunajamuseoon, jossa perehdymme mm. hunajan valmistuksen kehityskaareen, tuottamisessa käytettävään välineistöön, hunajalaatuihin ja käyttötapoihin. Kierroksen aikana pistäydymme myös mehiläispesillä, missä pääsemme tutustumaan mehiläisten työskentelyyn sekä mehiläistarhaukseen tarkemmin.
Hunajaretken kesto on n. neljä tuntia, jotka jakautuvat museo-osaan (2h) sekä vierailuun mehiläispesillä (2h). Retkeen sisältyy kävelyä n. 2 km.
http://www.museodelamiel.com/

Tiistai

Aamiainen

Valmennus: Tunneilmasto ja asenne
Mistä tänään tuulee? Tunteilla on paljon isompi merkitys, kuin annamme itsemme ymmärtää. Kuinka paljon meissä on aitoa ja mikä on päälle liimattua? Uskallammeko olla rehellisiä itsellemme? Tunne on tietoa ja asenne ratkaisee aina! Katsomme, minkälaisia asenteita meissä löytyy ja miten niitä voi hyödyntää itsensä johtamisessa.

Lounas

Kävelyretki ja meditaatioharjoitus

Keskiviikko 

Liikemeditaatio ja aamiainen

Valmennus: Arkkityyppi ja ajankäyttö
Kuka oikein olen pohjimmiltani? Kaiken kiireen ja suorittamisen touhussa kadotamme helposti itsemme. Ajaudumme hukkaan ja ihmettelemme, miksi elämä ei toimi niin kuin haluaisi. Yksi vastaus löytyy arkkityypistä. Sen avulla selviää, mikä on minulle luontaista ja miten voin sitä jatkossa ottaa enemmän huomioon. Tarkastelemme myös ajankäyttöämme ja kiireen olemusta. Saat mukaasi muutaman konkreettisen työkalun omaan ajankäyttöösi.

Lounas

Retki: Viinitalovierailu – Bodega Jose Molina

Tutustu viinien kiehtovaan maailmaan! Vierailu paikallisen viinintekijän luona (Bodega Jose Molina) tutustuttaa meidät viininvalmistuksen saloihin. Vierailun aikana tutustumme viininvalmistuksen eri prosesseihin ja pääsemme kurkistamaan pullottamon eri osastoihin. Kierroksemme lopuksi pääsemme kaikki myös maistamaan ”vuorten aarteita” Andalusialaisten Tapasten siivittämänä. Kierroksen isäntänä toimii viinintekijä Jose Molina, joka vuosikymmenien kokemuksella toimii oivana tietopankkina ja keskustelukumppanina vannoutuneellekin viinienystävälle. Kesto n. 2 tuntia.
http://www.bodegasjosemolina.com/degustacion/

Torstai

Aamiainen & Lounas

Vapaapäivä/Retkipäivä (lisätietoja retkimahdollisuudesta hotelli Mividan sivuilla.)

Perjantai

Meditaatio ja aamiainen

Vapaa-aikaa

Lounas

Valmennus: Voimaa arkeen. Arjen teot ja päätökset käytäntöön
Voimaantumisen vahva viisikko. Miten pitää huolta, että jaksamista riittää matkan jälkeenkin? Mitä konkreettista jäi käteen? Mitä muutoksia haluat tehdä omassa elämässäsi? Miten päätökset viedään sanoista tekoihin?

Lauantai
Lähtö Malagasta Helsinkiin, aikataulu ilmoitetaan myöhemmin

Valmentaja: Kaija Pitkäniemi,  Intuitivo Oy 

Kaija on intuitiivinen business coach ja kouluttaja, jolle ihmisyys kokonaisuutena on merkityksellistä. Ihmisyyden haasteet ja siinä kompuroinnit sekä ihmisenä kehittyminen ovat pysyvä kiinnostuksen kohde. Työsarkaa siinä riittääkin, sillä ihmisinä me emme koskaan ole ”valmiita” – onneksi! Toisaalta juuri omat kokemukset ja eletty elämä antavat aineksia, mistä Kaija ammentaa sisältöä jaettavaksi myös valmennettavilleen. Kaija uskookin vahvasti, että omakohtainen kokemus voittaa parhaimmankin kirjatiedon. Tärkeää on myös, että käsiteltävät asiat ovat käytännönläheisiä ja ratkaisut sovellettavissa arkeen.

Kaijalla on vilpitön halu auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä paremmin, tulla siksi, joita he oikeasti ovat. Sitä mukaa, kun rehellisyys itseään kohtaa kasvaa, lisääntyy myös ymmärrys muita kohtaan. Valmius ottaa täysi vastuu itsestään tuo tilaa ja vapautta elää haluamaansa elämää. Sydämellä eläminen ja lämmin huumori näkyvät Kaijan coachauksissa ja valmennuksissa luontevana tapana kohdata Ihminen, välittömyytenä. Hän saa ihmiset innostumaan ja osallistumaan. Maailmanparantajan oivaltavia ja kantaa-ottavia ajatuksia voi lukea hänen blogeistaan: www.intuitivo.fi/blogi, www.kollega.fi, www.arvokeskustelijat.fi.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin