Ohjatut meditaatiot yrityksille

Onko teillä todella varaa tähän?

Jatkuva kiire ja suorittaminen ajavat ihmiset uuvuksiin. Käytännössä tämä voi näkyä kahdella tapaa: 

Osa toimii ja työskentelee robotin lailla. Pakolliset hommat tulevat hoidetuksi, mutta mitään ylimääräistä ei tehdä. Kyynisyys myrkyttää ilmapiirin. Tekeminen on automaattista, eikä sydän ole siinä millään lailla mukana.

Osalle on jo ehtinyt tulla fyysisisiä tai psyykkisiä oireita. Stressi näkyy välinpitämättömyytenä, huolimattomuutena, turhautuneisuutena, väsymyksenä ja kadonneena motivaationa. Sairauslomat lisääntyvät ja paha olo levittäytyy ympärille, kollegoihin ja myös asiakkaisiin. 

Kumpikin vaihtoehto tulee ajan kanssa todella kalliiksi – paitsi yksilötasolla, niin myös yritykselle ja yhteiskunnalle! Jollain lailla pitäisi vallalla oleva automaattiohjaus purkaa. Ihmisen tulisi saada palautettua yhteys itseensä ja omaan voimaansa. Ilman sitä ei muutosta tapahdu!  

Mitä meditaatio on ja ei ole?

Meditaatio on keskittymistä, hengittämistä, hiljentymistä, rauhoittumista, läsnäolemista, itsensä kanssa istumista ja sisäänpäin katsomista.  Meditaatio ei ole mystistä, uskonnollista tai mitään muutakaan yliluonnollista. 

Nykyään puhutaan paljon tietoisesta läsnäolosta. Se on 5000 vuotta vanhan meditaation yksi muoto. Samasta asiasta on molemmissa kyse: tiedostavasta läsnä olemisen taidosta.

Läsnäoloharjoittelun hyödyt

On eri asia olla paikalla, kuin läsnä. Läsnäolo on avain tietoisena elämiseen. Sen systemaattinen harjoittelu tuottaa tutkittua tulosta: 

  • Stressihormonin taso alenee, verenpaine laskee ja kyky säädellä stressiä paranee 
  • Kehon puolustuskyky vahvistuu 
  • Keskittyminen kohenee, säntäily vähenee ja työ sujuu nopeammin
  • Menneiden vatvominen ja tulevien murehtiminen vähenevät, kun kyky elää tätä hetkeä kehittyy 

Ajan myötä yrityksen on mahdollista mitata, miten läsnäolo näkyy työn tuottavuudessa, tyytyväisemmissä työntekijöissä, parantuneessa ilmapiirissä ja viime kädessä viivan alle jäävässä tuloksessa mm. vähentyneiden poissaolojen ja turhien työvaiheiden vähentyessä. 

Ilmainen tutustumiskerta

Meditaatio on monille uusi tuttavuus, eikä välttämättä edes sovi kaikille. Siksi järjestän yritykselle ilmaisen tunnin mittaisen esittelytilaisuuden, jossa kerron, mistä meditaatiossa tarkemmin ottaen on kyse. Teemme lyhyen harjoituksen, jotta paikalla olijat saavat oman kokemuksen sekä mahdollisuuden kysellä. 

Ohjatut meditaatiot yrityksissä

Kun riittävän iso ryhmä, vähintään 10 henkilöä (saa olla vaikka 50 henkilöä) on koossa, aloitetaan säännöllinen ohjattu harjoitus esim. kerran viikossa. 

Vaikka paras lopputulos saadaan, kun ihminen jatkaa harjoittelua myös viikkoharjoitusten välissä, on säännöllisestä hiljentymisestä joka tapauksessa hyötyä!  Esimerkiksi Google käyttää meditaatiota työntekijöidensä hyvinvointiin:  http://www.fastcompany.com/3013333/unplug/3-reasons-everyone-at-google-is-meditating

OTA YHTEYTTÄ!

Ota yhteyttä ja opi lisää ohjatuista meditaatioista yrityksille

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin