Henkilökohtainen valmennus: Mikä minusta tulee isona?

MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?

Tätä kysymystä pohtii moni parhaillaankin. Kysymys ei ole ajankohtainen vain tulevaisuuttaan pohtiville nuorille, vaan se on erityisesti monien jo vuosia työssä olleiden mielessä. Syynä voi olla se, että yrityksen arvomaailma on muuttunut siihen suuntaan, ettei se enää tunnu omalta. Jatkuvat organisaatiomuutokset, yt-neuvottelut tai muut nopeasti vaihtuvat tilanteet ovat syöneet motivaation ja aiheuttaneet turhautumista ja väsymystä olemassa olevaan tilaan. Työ ei enää tunnu mielekkäältä, eikä anna sitä sisältöä, mitä kaipaisi. Joku saattaa laskea vuosia eläkeikään ja miettiä, miten siihen asti selviää ja jaksaa.

Keski-ikäiset ovat parasta työvoimaa, kun sekä työ-, että elämänkokemusta on jo runsaasti ja vielä on terveyttä, voimia ja intoa antaa parastaan. Voi olla jopa niin, että paras potentiaali on toistaiseksi jäänyt näyttämättä ja käyttämättä. Monet haluaisivat vielä kokeilla siipiään ja tehdä ehkä jotain aivan muuta, kuin ovat tähän asti tehneet. Mutta mitä? Sitä vaihtoehtoa etsitään tässä valmennuksessa.

 

Voisinko sittenkin vielä tehdä jotain uutta? Mikä minusta tulee isona?

Suurimpia esteitä näiden pohdintojen toteuttamiseksi on pelko. On täysin inhimillistä, että näin isojen ajatusten äärellä pelottaa. Edessä häämöttää hyppy tuntemattomaan ja kun ei yhtään tiedä, mitä siellä odottaa, jää mieluummin paikoilleen tuttuun ja turvalliseen. Silloin alkaa uskotella itselleen, että kyllä näin on ihan hyvä ja kyllä tässä vielä jaksaa tsempata muutaman vuoden. Noiden itselle rohkaisuksi tarkoitettujen sanojen takana on kuitenkin voimakkaampi sisäinen ääni, joka jatkuvasti muistuttaa siitä, että näin tehdessäsi toimit itseäsi vastaan. Ja kun riittävän pitkään toimii itseään vastaan, se alkaa nakertaa sisältäpäin vieden voimia, elämäniloa ja jopa heikentää terveydentilaa.

Kysymys onkin siitä, miten paljon arvostat itseäsi ja millaista elämää haluat elää! Sisälläsi voi olla uteliaisuus ja innostuksen tunne siitä, että sinulla vielä olisi jotain annettavaa! Mutta mitä se voisi olla? Mitä se käytännössä tarkoittaisi? Nuo kysymykset eivät jätä sinua rauhaan, vaikka kuinka uskottelet itsellesi jotain muuta. Entä, jos sittenkin uskaltaisit lähteä selvittämään ja kenties löytämään aivan uudenlaisen merkityksen elämääsi – ehkä jopa elämäntehtävän, jota olet salaa kaivannut? Millaista elämä silloin mahtaisi olla? Olisihan se hienoa saada toteuttaa itseänsä, luontaisia kykyjänsä ja lahjojansa parhaalla mahdollisella tavalla!

Mutta mitä muut sanovat? Ei tässä maailmantilanteessa uskalla töitä vaihtaa tai eihän tässä iässä voi enää uutta ammattia hankkia. Ei kukaan ota töihin neli-viisikymppistä. No niin, palataanpa taas maan pinnalle ja unohdetaan tuollaiset haaveet..

Edellä kuvattu on aika tyypillistä sisäistä puhetta, mitä me päämme sisällä jatkuvasti käymme. Siinä on mukana sisäistä kamppailua sydämen äänen ja järjen äänen välillä. Siinä on rajoittavia uskomuksia, itsensä pienentämistä ja pelkoa – kaikki niitä esteitä, miksi emme voisi olla ja tehdä sitä, mitä oikeasti haluamme. Mm. näitä asioita käsitellään tässä valmennuksessa niin, että opit tunnistamaan omat rajoituksesi ja raivaamaan ne pois unelmiesi edestä! 

 

 

Jos yhtäänkään heräsi tukahdutettu innostuksen kipinä ja halu saada tietää, vieläkö sinusta olisi johonkin uuteen, johonkin, jota et vielä tiedä, mitä se on, mutta jonka olemassaolon tunnistat, on tämä valmennus juuri sinulle. Tiedät, että sen saadaksesi on tehtävä töitä, mutta olet siihen valmis. Itse asiassa sinua on tähän valmisteltu ja nyt on juuri oikea hetki lähteä liikkeelle!

Tämä yhteensä yhdeksän (9) kuukauden valmennus on intensiivinen matka itseen. Se auttaa näkemään oman ainutlaatuisuutesi, vahvistamaan vahvuuksiasi, selkeyttämään unelmiasi sekä antamaan rohkeutta ja voimaa toteuttaa niitä. Sen avulla pystyt erottamaan olennaisen ja valitsemaan sen, mitä otat menneestä mukaan ja mitä et enää halua kantaa mukanasi. Se herättelee luovuutta ja auttaa löytämään alitajunnan syövereistä vaihtoehtoja, joita et tiennyt olevan olemassakaan. Se pistää tarkastelemaan elämää monelta kantilta kuitenkin pitäen mielessä päämäärän: tiedät, mitä haluat tehdä isona.

Joillekin se voi tarkoittaa kokonaan uutta ammattia, oman yrityksen perustamista, opiskelua tai sitten löytääkin uuden motivaation nykyiseen työhönsä. Joskus käy niinkin, että prosessin aikana tarjotaankin uutta, mielekästä ja motivoivaa työtehtävää, jolloin asia ratkeaa kuin itsestään. Tätä kuitenkaan tuskin olisi tapahtunut ilman valmennukseen lähtöä, vaan se tapahtui siksi, kun uskalsit ottaa askeleen itsesi vuoksi ja annoit samalla maailmalle merkin, että olet valmis johonkin paljon parempaan! Siihen rohkeuteen maailma vastaa avaamalla uusia ovia, tarjoamalla uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja.

Tältä matkalta saat mukaasi liudan käytännöllisiä työkaluja, joista on iloa ja hyötyä arjessasi pitkään valmennuksen jälkeenkin. Oletko siis valmis?

 

VALMENNUKSEN TARJOAMAT HYÖDYT JA RATKAISUT

– MIKÄ ON TOISIN VALMENNUKSEN JÄLKEEN?

 • Itsetuntemuksesi lisääntyy. Valmennuksen jälkeen tunnet itseäsi nykyistä paremmin: tunnistat vahvuutesi, kykysi ja lahjasi, tiedostat rajoittavia ajatuksiasi ja uskomuksiasi, sekä opit, miten niitä voi muuttaa rakentaviksi.
 • Itsetuntosi ja –luottamuksesi vahvistuvat. Opit arvostamaan ja luottamaan itseesi.
 • Luovuutesi lisääntyy, kun uskallat astua pois mukavuusalueelta, ajatella ”out-of-the-box” ja haastaa itseäsi aiemmin piilossa olleisiin valinnanmahdollisuuksiin.
 • Uskallat kohdata pelkosi ja tunnistaa herkemmin muitakin tunteita itsessäsi.
 • Näkökulmasi laajenee, kun alat katsoa asioita aiempaa avoimemmin ja nähdä vaihtoehtoja, joita et ole ennen huomannut.
 • Suostut antamaan itsellesi luvan onnistua ja menestyä siinä, mitä haluat.
 • Ymmärrät ihmisenä olemisen kokonaisvaltaisuuden: vaikka keskitytään unelmatyön löytämiseen, se ei tapahdu ilman aitoa itsetuntemusta.
 • Olet lempeämpi ja ymmärtäväisempi itseäsi kohtaan. Hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet ja opit olemaan paras ystäväsi.
 • Opit olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä ja kuulemaan sisäistä viisauttasi. Saat sisäistä rauhaa ja tasapainoa.
 • Opit pitämään puolesi, sanomaan ei kiitos ja tunnistamaan omat rajasi. Et enää toimi itseäsi vastaan.
 • Löydät selkeyttä siihen, mitä sinä haluat​. Uskallat unelmoida ja toteuttaa unelmiasi.
 • Saat rohkeutta tehdä tarvittavat muutokset elämässäsi. Saat kokemuksen, jota voit hyödyntää myöhemmin elämässä.
 • Löydät merkityksellisyyttä elämääsi ja samalla vapaudut olemaan täydesti se, joka sinun kuuluukin olla.
 • Säteilet elinvoimaa ja hyvinvointia. Uskallat olla rohkeasti se, kuka oikeasti olet! Omalla esimerkilläsi rohkaiset monia muita ottamaan vastuun omasta elämästään.

 

 

ONKO TÄMÄ OIKEA VALMENNUS SINULLE?

JOS yksikin seuraavista ajatuksista tuntuu omalta, tiedät että tämä valmennus on sinua varten:

 • Olet valmis ottamaan selvää, kuka oikeasti olet ja mitä haluat.
 • Haluat tehdä työtä, josta nautit ja jossa voit parhaalla mahdollisella tavalla ilmentää itseäsi.
 • Tiedät, että sinussa on enemmän potentiaalia ja paljon annettavaa, mutta et ole vielä löytänyt tapaa ilmentää sitä.
 • Olet valmis astumaan omalta mukavuusalueeltasi löytääksesi uusia, luovia vaihtoehtoja ja ratkaisuja niin itseesi, työhösi, kuin elämääsi liittyen.
 • Olet valmis tekemään muutoksia elämääsi! Olet ehkä jo yrittänyt tehdä jotain, mutta omat yritykset eivät ole johtaneet sellaiseen olotilaan, kuin haluaisit. Osin siksi, että muutokset pelottavat, etkä enää tiedä, miten päästä eteenpäin.
 • Olet valmis tekemään kaikkesi, jotta saat selkeyden siitä, mitä voisit isona tehdä. Tiedostat, että epätyydyttävä nykytilanne ei voi jatkua ja siksi olet valmis tekemään töitä tilanteen muuttamiseksi.
 • Haluat tunnistaa oman potentiaalisi, käyttämättömät lahjasi, sekä mahdollisuutesi tuoda ne täydesti näkyväksi.
 • Haluat löytää (työn)ilon, innostuksen ja inspiraation elämääsi.
 • Haluat löytää merkityksellisyyden tunteen elämääsi.
 • Olet kiinnostunut olemaan nykyistä enemmän läsnä, sekä tekemään selkeitä valintoja ja päätöksiä.
 • Haluat olla onnellinen ja nauttia elämästä.

JOS edelleen epäröit huolimatta siitä, että pieni innostuksen tai toivon kipinä tai ehkä helpotuksen tunne on herännyt, voit vielä tarkistaa asian itseltäsi kahdella kysymyksellä:

1. Onko tämä minulle oikein? 2. Onko tämä minulle hyväksi?

Anna vastausten tulla sydämestäsi ja tunnustele myös, mitä kehosi kertoo. Jos vastaus molempiin oli kyllä, niin silloin tämä valmennus on sinua varten!

 

TOIMINTAFILOSOFIA

Valmennuskokonaisuus on aina prosessi, jossa kehitystä tapahtuu myös tapaamisten välissä, koko yhteisen matkamme ajan ja vielä paljon sen jälkeenkin. Prosessi alkaa henkisestä päätöksestäsi lähteä tähän mukaan. Silloin sitoutat itsesi tähän kasvupolkuun: annat itsellesi luvan edetä elämässäsi ja aiot tehdä sen nyt!

Yhdeksässä kuukaudessa tapahtuu paljon – koko ajan myös valmennussessioiden ulkopuolella. Alitajunta työstää käsiteltyjä asioita ja yllättävinä hetkinä voi tulla oivalluksia asioista, joita et tietoisesti sillä hetkellä ajatellut. Pidä siis kynä ja paperi aina mukanasi! Kannattaa kirjoittaa ylös mieleen nousseet asiat heti, etteivät ne unohdu. Ne kaikki ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta ja voivat johdattaa prosessin paljon syvemmälle, kuin mikä alun perin oli tarkoitus.

Valmentajanasi ja kanssakulkijanasi minun tehtäväni on olla herkkänä tarttumaan kohtiin, jotka sitä vaativat tullakseen huomioiduksi ja auttaakseen siten sinua etenemään polullasi. Pidän myös huolen siitä, että kannustan, kyseenalaistan, haastan, rohkaisen ja lempeästi mutta, jämäkästi ”potkin pepulle”, jotta sovitut tehtävät tulevat tehdyksi ja kehitystä oikeasti tapahtuu. Tämä prosessi ei jää pelkäksi teoriaksi, vaan nyt asiat viedään oikeasti käytännön teoiksi asti.

Jokainen valmennusprosessi jatkuu vielä pitkään päättymisensä jälkeen. Mitä pidempi valmennus, sen pidempi jälkivaikutus. Jo kolmessa kuukaudessa ehtii tapahtua sen verran, että sen sulattamiseen ja käytäntöön viemiseen menee aikaa. Huomioita ja oivalluksia tapahtuu vielä kuukausienkin päästä. Joskus voi käydä niin, että ne isot oivallukset tapahtuvatkin nimenomaan valmennusprosessin päätyttyä. Valmennus on pistänyt alulle jotain, joka ottaa aikansa tekeytyä.

Minulle on ehdottoman tärkeätä olla rehellinen. Teen tätä työtä sydämelläni ja täydestä sydämestäni, koska haluan auttaa sinua elämään mahdollisimman onnellista elämää! Siksi ennen valmennusprosessin alkua pidän puolen tunnin tutustumissession, jonka aikana keskustellaan tarkemmin tilanteestasi ja samalla selviää se, toimivatko meidän kahden kemiat hyvin yhteen. Prosessin onnistumisen kannalta on oleellisen tärkeää, että yhteistyö sujuu, on helppoa ja molemminpuolinen luottamus kohdillaan. Selvää on, että kaikki, mitä prosessissa esille nousee, on täysin luottamuksellista. Minulle on kunnia-asia tehdä työni hyvin ja jos tilanne niin vaatii, niin pystyn sanomaan, että minä en ole oikea henkilö sinua auttamaan. Tarvittaessa ohjaan eteenpäin jollekin kollegalle.

.

SUOSITUKSIA

Terhin kokemus valmennuksesta:

”Ennakoin mahdollisen 40-kriisin hyppäämällä elämässäni tietoisesti kuskin paikalle. Viihdyin työssäni, mutta koin käyttäväni energiani väärän uran rakentamiseen. Kaijan valmennuksessa lähdin selvittämään, millainen työ olisi minulle juuri se oikea. Yllätyksekseni oivalsin, että uran sijaan tärkeämpää on tutustua ensin itseeni. Hyvin konkreettisten tehtävien avulla pääsin toivomaani tulokseen: minun oli hyvä olla itseni kanssa. Sain myös toimivia keinoja omien ajatusteni työstämiseen. Näitä keinoja olen käyttänyt usein valmennusjakson jälkeenkin.

Oma työ muuttui mielekkäämmäksi, kun tiesin, kuka oikeasti olen. Ryhdyin elämään omaa elämääni 24 tuntia vuorokaudessa, en vain lomilla ja viikonloppuisin. Oivalsin, miten teen arjesta itseni näköistä.

Korjattuani arjen, tuli vastaan myös uusi työpaikka. Hakuprosessi oli reilu molemmille osapuolille – osasinhan kertoa, millainen ihminen ihan oikeasti oli tarjolla.

Tämä on ollut yksi parhaista itseeni koskaan tekemistäni investoinneista.”

-Terhi Jaakkola

Kuten kuvasta näkyy, Terhi on aktiviinen luontoihminen. Hän pitää valloittavaa Endorfiininmetsästäjä-blogia ja siihen hän valmennuksemme jälkeen pyysi minulta vinkkejä lomalta paluuseen.

 

KANSSAKULKIJASI

 Pieni_IMG_5938

Kaija Pitkäniemi

on lämmin ja intuitiivinen henkinen valmentaja, kouluttaja, kirjoittaja ja puhuja sekä Intuitivo Oy:n omistaja. Kaijan kirjoittama Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa –kirja sisältää kaksi sydäntä lähinnä olevaa aihetta: aito itsensä tunteminen ja kokonaisvaltainen vastuunotto omasta elämästä. Kirjaan pohjautuu myös Elämän virrassa –verkkokurssi. Oman blogin lisäksi hän kirjoittaa blogia Viisas Elämä –sivustolle, Evento-lehden sivuille sekä vierasblogeja muihin julkaisuihin.

ihmisyys kokonaisuutena on Kaijalle merkityksellistä: ihmisyyden haasteet ja siinä kompuroinnit sekä ihmisenä kehittyminen ovat pysyvä kiinnostuksen kohde. Työsarkaa siinä riittääkin, sillä ihmisinä me emme koskaan ole ”valmiita” – onneksi! Toisaalta juuri omat kokemukset ja eletty elämä antavat aineksia, mistä Kaija ammentaa sisältöä jaettavaksi myös valmennettavilleen. Kaija uskookin vahvasti, että omakohtainen kokemus voittaa parhaimmankin teoriatiedon. Tärkeää on myös, että käsiteltävät asiat ovat käytännönläheisiä ja ratkaisut sovellettavissa arkeen.

Vahvan intuition ohjaamana Kaija onkin kerännyt aikamoisen laajalti elämänkokemusta. Oman tien kulkeminen ei aina ole ollut helppoa. Samaan aikaan on kuitenkin ollut mahdotonta olla kuulematta sydämensä ääntä. Ammatillisesti tämä on tarkoittanut hyppäämistä nuoruuden kutsumuksesta matkailun parissa sivupolulle IT-maailmaan ja sieltä kohti nykyistä elämäntehtävää. Vuonna 2011 Kaija perusti oman yhden naisen verkostoituneen yrityksensä, Intuitivon, joka vastikään sai Nordic Business Awards 2016 –palkinnon kategoriassa: Best for Personal Growth Coaching & Training – Finland.

Kaijalla on vilpitön halu auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä paremmin, tulla siksi, joita he oikeasti ovat. Sitä mukaa, kun rehellisyys itseä kohtaa kasvaa, lisääntyy myös ymmärrys muita kohtaan. Valmius ottaa täysi vastuu itsestään tuo tilaa ja vapautta elää haluamaansa elämää. Sydämellä eläminen ja lämmin huumori näkyy Kaijan coachauksissa ja valmennuksissa luontevana tapana kohdata Ihminen, välittömyytenä. Hän saa ihmiset avautumaan, innostumaan ja osallistumaan.

 

MITEN VALMENNUS KÄYTÄNNÖSSÄ TAPAHTUU?

Koska Kaija on rohkeasti toteuttanut omia unelmiaan ja asuu nykyään Pohjois-Espanjassa, tapahtuu valmennus pääosin Skypen kautta. Ilmoittautuessasi saat Skype-osoitteeni. Ohjelmaan sisältyy:

 • 30 minuutin tutustuminen, jossa keskustellaan tilanteestasi, sekä samalla tarkistetaan, että kemiat toimivat. Jos jostain syystä käy ilmi, etten ole oikea henkilö sinua auttamaan, voidaan yhteisellä sopimuksella päättää keskustelu tähän. Tällöin et joudu maksamaan mitään, joten taloudellista riskiä ei tarvitse ottaa. Mikäli yhteisestä sopimuksesta päätämme jatkaa, sovimme aikataulut ja etenemisen seuraavasti:

 

 • Ennakkotehtävä ennen ensimmäistä sessiota
 • 9 x 1,5 tunnin mittainen valmennus noin kuukauden välein. Menetelminä käytän mm. voimallisia coachaavia kysymyksiä, läsnäolo- ja mielikuvaharjoituksia, Tasapainon Avaimet ® -itsetuntemusmenetelmää, sekä erityisesti tähän tarkoitukseen (uuden ammatin / työn löytäminen) soveltuvia monipuolisia harjoituksia.
  • 8 x 1,5 tunnin mittainen valmennus noin kuukauden välein.
  • Yhdeksäs tapaaminen: viimeisellä kerralla vedämme opitut ja oivalletut asiat yhteen 1,5 tunnin seurantasessiossa: mitä on tapahtunut, mikä on muuttunut, mitä vielä pitäisi tehdä ja miten tästä eteenpäin.
 • Jokaisen kerran välissä sitoudut tekemään annetut välitehtävät.
 • Mahdollisuus 3 x 30 minuutin Skype-keskusteluun / WhatsUp-puheluun valmennuksen aikana
 • Sähköpostituki on käytettävissäsi koko prosessin ajan.

 

HINTATIEDOT JA MAKSUEHDOT

Valmennuksen hinta on: 170€ / kuukausi (9 erää, kokonaishinta 1530€), kertamaksuna 1490€.

Hinnat sisältävät:

 • 24% arvonlisäveroa
 • yhteensä 16 tuntia henkilökohtaista valmennusta
 • ennakko- ja välitehtävät, sekä valmennuksessa käytettävät harjoitukset, materiaalit ja työkalut, jotka jäävät käyttöösi
 • Tarkkaillen tutuksi –itsetuntemusmateriaalin
 • täysipainoisen keskittymiseni sinuun yhteisen matkamme aikana

Henkilökohtainen valmennus on iso panostus itseen – sekä ajallisesti, että rahallisesti. Kyse on kuitenkin sinun elämästäsi tästä eteenpäin. Kysynkin sinulta: kuinka paljon olet valmis sijoittamaan itseesi? Tai kääntäen: onko sinulla varaa olla sijoittamatta itseesi? Olen vakuuttunut siitä, että tämä valmennus maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin!

Sinun tulevaisuutesi on sinun käsissäsi: Mitä sinä valitset?

 

IHMETTELYT JA KYSYMYKSET

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?  Ota rohkeasti yhteyttä! Lähetä kysymyksesi tai pyydä lisätietoa:

info(at)intuitivo.fi

Toivotan Sinut Lämpimästi Tervetulleeksi
ottamaan selvää, mikä sinusta tulee isona!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin